In 2021 heeft Petri Cornelissen, als externe trainer/coach, binnen de divisie Wijkverpleging en Wijkverzorging van de Zorgboog alle thuiszorgmedewerkers kennis laten maken met het model “versterken en behouden van zelfredzaamheid”. Dit door hem ontwikkelde model is een vijf stappen model waarlangs wijkverpleegkundigen en wijkverzorgenden de zorgvraag van cli nten goed in kaart kunnen brengen. Petri heeft het model bewust de schijf van vijf genoemd omdat veel zorgverleners deze naam kennen van de voedingsschijf.

 

Het doel van de schijf van vijf is eigenlijk tweeledig. Enerzijds het behouden en versterken van zelfredzaamheid bij cli nten (positieve gezondheid) en anderzijds om zorgverleners op een effici nte manier meer cli nten te kunnen laten verzorgen. Dit alles is nodig om in de toekomst goed het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende zorgvraag (vergrijzing) en de afname van het aantal zorgverleners (ontgroening).

In 2021 hebben alle thuiszorgmedewerkers van de divisie wijkverpleging en wijkverzorging kennis gemaakt met ‘de schijf van vijf’ en werken de extramurale zorgverleners vanuit eenzelfde ‘mindset’. Samen met de werkgroep ‘anders zorgen’ heeft Petri Cornelissen een speciaal afgestemd trainingsprogramma ontwikkeld om alle thuiszorgmedewerkers extra handvaten te geven in het toepassen van het gedachtengoed.
Volgens de interne projectleider van de Zorgboog (Fieke Kamphuis) is de organisatie ontzettend trots op de bereikte resultaten en de wijze waarop de thuiszorgmedewerkers het gedachtengoed hebben omarmd en klaar zijn om nu en in de toekomst het hoofd te bieden aan de toenemende zorgvraag!
Hebt u naar aanleiding van dit artikel nog vragen of bent u voor uw organisatie op zoek naar externe ondersteuning bij het toepassen van dit gedachtegoed kunt u contact opnemen met:


Petri Cornelissen

06-46436944

bottom b

Interesse?

Wilt u weten wat we voor de ontwikkeling van uw organisatie kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Indien u niet akkoord gaat kunt u het formulier niet sturen

Contactgegevens

Zomer & Cornelissen
Email:
kvK Tilburg 18077779

Petri Cornelissen
Email:
Mobiel: 06 46436944

Peter Zomer
Email:
Mobiel: 06 46436943